S-a deschis parcul tematic Ferrari World din Abu Dhabi
29.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Primul parc tematic construit de Ferrari si-a deschis portile, saptamana aceasta, la Abu Dhabi. Nenumarate sunt atractiile care ii asteapta aici pe fanii calutului cabrat – simulatoare, filme, lectii de istorie, o galerie cu modele vechi, restaurante si, mai presus de toate, cel mai rapid montagne russe din lume.

Biletul de intrare costa echivalentul a 33 de dolari pentru copiii cu inaltimea pana la 1,50 m, respectiv 45 de dolari pentru adulti. Un tichet VIP, care confera prioritate in zonele de asteptare, costa 75 de dolari.

Istoria si culisele Ferrari sunt dezvaluite prin intermediul zonelor Made in Maranello, unde sunt reconstituite atelierele din fabrica, sau Paddock, care ii poarta pe vizitatori in atmosfera Formulei 1. Amatorii de istorie auto nu trebuie sa rateze Galleria, unde vor vedea cele mai glorioase modele ale marcii. Din pacate, unele sunt prezentate doar ca machete. Pe de alta parte, este de inteles, avand in vedere ca vorbim de raritati, multe dintre ele la preturi de-a dreptul exorbitante.

Mai bine de 30% dintre atractiile parcului sun dedicate copiilor. Scoala de pilotaj (Ferrari Driving School) are doua sectiuni: GT, pentru modele de sosea, respectiv Racing, pentru Formula 1. Un carusel ii plimba pe cei mici la bordul unor replici ale conceptelor Ferrari, in timp ce sectiunea Bell’Italia le propune o excursie virtuala printre peisajele italiene, la bordul unei replici Ferrari 250 California Spider.

Cea mai spectaculoasa sectiune este, insa, cea denumita Thrill. Senzatia unei caderi libere poate fi traita pe G-Force, in timp ce Scuderia Challenge simuleaza o cursa, la bordul unui monopost de Formula 1. V12 Enter prezinta interiorul unui motor de pe 599 Fiorano, iar Formula Rossa este atractia principala a parcului. Cel mai rapid montagne russe din lume accelereaza de la 0 la 100 km/ora in doar doua secunde si ruleaza pe un traseu ametitor, la viteze de pana la 240 km/ora.

Distribuie acest articol!