Versiuni sedan pentru Opel Astra si Audi A3
17.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Doua compacte germane, Opel Astra si Audi A3, vor avea versiuni in trei volume, in viitorul apropiat. Daca in cazul Opel nu este o noutate absoluta, avand in vedere ca si precedentele generatii Astra au avut variante sedan, pentru A3 este o premiera, pentru ca acest model a fost construit pana acum doar hatchback cu 3 usi (foto) sau 5 usi (Sportback).

Noul Astra sedan va folosi platforma de la break-ul Sport Tourer si este asteptat pentru 2012. Sedanul compact de la Audi si-ar putea face aparitia in 2013, folosind mecanica viitoarei generatii A3. In alta ordine de idei, dar apropo de declinarile celor doua modele compacte, nu trebuie uitate nici noile versiuni cabrio, asteptate in urmatorii ani.

Pentru Audi, aparitia unui sedan compact denota interesul in crestere al constructorului german pentru dezvoltarea ofertei de modele mici si compacte. Noul A1 si preconizatul A2 confirma informatiile pe aceasta tema. Va fi interesat de vazut cum vor "converti" designerii de la Audi un model traditional cu hayon intr-un sedan, dar si daca noua versiune va ajunge pe piata americana, asa cum se zvoneste in prezent.

Distribuie acest articol!