Viitorul Renault Clio, inspirat de conceptul DeZir
10.10.2010
        
Distribuie acest articol!   

Printre cele mai impresionante concept car-uri prezentate anul acesta, la Salonul de la Paris, se numara seducatorul Renault DeZir, pe care unii ziaristi nu s-au sfiit sa-l numeasca cel mai frumos automobil al salonului. DeZir este un supercar cu propulsie electrica, ce nu va fi introdus in productia de serie, dar care anunta noua identitate de marca, ce va fi adoptata de modelele Renault, in viitorul apropiat.

Elemente de design de la DeZir se vor regasi, cu siguranta, la viitoarea generatie Clio. O spune chiar Laurens Van den Acker, noul sef de design de la Renault, care precizeaza ca o serie de elemente stilistice de la concept car se vor regasi la cea de-a patra generatie Clio.

Van den Acker sustine ca noul Clio va fi puternic influentat de stilul DeZir, ceea ce nu poate decat sa trezeasca mult interes, avand in vedere ca intre cele doua modele diferentele sunt totusi considerabile, cel putin ca arhitectura – DeZir se vrea a fi un supercar, pe cand Clio este o micuta citadina. Cele mai multe asemanari vor fi, probabil, la partea frontala, care este definitorie in materie de identitate a unei marci. Nu sunt excluse insa surprizele, mai ales ca echipa care lucreaza la viitorul Clio este aceeasi care a creat conceptul DeZir.

Distribuie acest articol!