Audi A8 blindat, de un million de dolari, pentru premierul israelian
01.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Automobilele speciale, construite pentru a-i trasporta pe sefii de stat, sunt printre cele mai fascinante vehicule, datorita dotarilor iesite din comun pe care le au, astfel incat sa poata oferi securitate maxima pasagerilor. Dintre toate, cel mai cunoscut este, fara indoiala, Cadillac One, automobilul presedintelui SUA.

Israelul are, la randul sau, toate motivele sa se teama pentru securitatea persoanelor din vaful statului. Noua alegere a statului evreu, in ceea ce priveste limuzina de serviciu a premierului, este Audi A8 Security.

Limuzina este construita pe platforma noii generatii Audi A8, in versiunea L (cu ampatament marit). Sub capota se afla un motor W12 de 6,0 litri si 450 CP. Masina dispune de tractiune integrala quattro si blindaje speciale, cu protectie balistica B6+ si B7. Pneurile sunt de tip RunFlat (se poate rula si in caz de pana), habitaclul dispune de sursa independenta de oxigen, iar usile se pot deschide fortat, la nevoie, prin detonarea unor mici incarcaturi explozive.

Confortul din interior este demn de rangul pasagerului special caruia ii este destinata limuzina: sistem de entertainment cu DVD, frigider pentru bauturi si un umidificator pentru trabucuri (Netanyahu este cunoscut ca un “cigar aficionado”).

Pretul unui astfel de automobil este de 700.000 dolari. Din cauza taxelor deosebit de ridicate pe care statul israelian le aplica in cazul limuzinelor, pretul final al masinii premierului ajunge la circa un million de dolari!

Distribuie acest articol!