Audi RS3 Sportback, prezentat oficial
22.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Familia RS de la Audi are un nou membru, care ascunde sub capota un propulsor demn de un R8, cu nu mai putin de 340 CP! In ciuda dimensiunilor compacte si a aerului de break, noul Audi RS3 Sportback este un mic monstru al soselelor.

Motorul de 2,5 litri turbo, in 5 cilindri, furnizeaza 340 CP si 450 Nm. Cu o greutate de doar 1.575 kg, RS3 Sportback este capabil de performante comparabile cu ale unui R8. Nu exageram deloc, avand in vedere ca acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in doar 4,6 secunde, iar viteza maxima este limitata la 250 km/ora. Sa nu uitam, pentru a realiza un sprint comparabil, celebrul R8 are nevoie de 420 CP! Transmisia este asigurata de o cutie S-tronic cu 7 rapoarte, care poate functiona atat in mod automatic, cat si manual.

Alura radicala a fost completata cu o suspensie sport care a coborat centrul de greutate, iar ESP-ul poate fi deconectat complet, pentru ca masina sa poata fi pilotata in stil sportiv. Etrierele din aluminiu, jantele pe 19 inch si emblema RS3 completeaza aspectul exclusivist.

Noul Audi RS3 Sportback poate fi recunoscut usor dupa calandrul si prizele de aer vopsite in gri antracit sau dupa eleronul supradimensionat din spate. La interior, personalizarea s-a facut cu elemente decorative din aluminiu si scaune sport cu tapiterie din piele. Comercializarea va incepe din 2011, pretul de plecare in Germana fiind de 49.900 euro.

Distribuie acest articol!