Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante
25.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Dupa deschiderea centrului de cercetare in domeniul materialelor compozite (Advanced Composite Research Center), de langa cartierul general de la Sant’Agata Bolognese, Lamborgini foloseste rezultatele obtinute aici nu doar la noile modele, ci si la usurarea celor deja existente. In categoria acestora din urma se numara si noul Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante.

Italienii au facut eforturi considerabile pentru reducerea greutatii totale a masinii cu 65 kg. Au inlocuit o serie de componente de caroserie si din habitaclu cu unele mai usoare, din fibra de carbon. Practic, 40% din greutatea redusa se datoreaza utilizarii de materiale compozite. Caroseria este din aluminiu, iar fibra de carbon a fost folosita la o serie de panouri, elemente aerodinamice, la tunelul central si la scaune.

Greutatea totala a scazut pana la 1.485 kg, o performanta remarcabila avand in vedere ca o caroserie deschisa are nevoie de o serie de elemente suplimentare, pentru rigidizare.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante este un supercar decapotabil, cu pavilion clasic soft-top, propulsat de acelasi motor V10 de 5,2 litri folosit la Gallardo Superleggera. Furnizeaza 570 CP la 8.000 rot/min si un cuplu maxim de 540 Nm la 6.500 rot/min. Puterea este trimisa la toate rotile prin transmisia automata in 6 trepte cu launch control. La dorinta clientului, aceasta poate fi inlocuita cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte, fara costuri suplimentare.

Viteza maxima este de 324 km/ora, iar sprintul 0-100 km/ora este realizat in 3,9 secunde, cu doar o jumatate de secunda mai mult decat in cazul coupe-ului Superleggera. Un timp, totusi, insuficient ca sa iti lase ragazul sa pronunti numele complet al noii "bombe"…

Distribuie acest articol!