Pirelli, la primele teste pentru Formula 1
21.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Jaime Alguersuari de la Toro Rosso a fost pilotul care a readus Pirelli in Formula 1, deschizand prima zi de teste la care au participat toate cele 12 echipe ce vor concura anul viitor in Campionatul Mondial de Formula 1. Pilotul spaniol a fost primul care a iesit de la boxe in prima sesiune de teste, dand astfel startul sezonului 2011 si acordului Pirelli de furnizare a pneurilor pentru o perioada de trei ani.

Fiecare masina a efectuat o medie de 70-80 de ture, echivalentul unei curse si jumatate. 13 piloti au fost prezenti pe pista, cate unul pentru fiecare echipa, cu exceptia Force India, pentru care in monopost s-au aflat Adrian Sutil in cursul diminetii si Paul di Resta dupa-amiaza. Pirelli a furnizat echipelor in prima zi de teste 4 seturi de pneuri de compozitie medie si moale, astfel incat sa-si poata incheia programele predefinite de teste. Aceeasi cantitate de pneuri Pirelli va fi furnizata echipelor si in cea de-a doua zi de teste, cand o parte dintre campioni se vor alinia pentru prima oara la start.

Echipele au fost asistate de inginerii si tehnicienii Pirelli. Compania italiana a desemnat cate un inginer pentru fiecare echipa, in vederea cunoasterii opiniilor ce vor fi apoi discutate cu toate echipele si pilotii. La sfarsitul zilei a avut loc o intalnire intre echipe si Pirelli, cu scopul analizarii datelor obtinute. In prima zi de teste a fost prezent pentru a sustine echipa Pirelli F1 si a aduna primele impresii, Pedro de la Rosa, unul dintre pilotii echipelor de teste private Pirelli, din care mai fac parte Nick Heidfeld si Romain Grosjean.

O medie de 80 de tururi de pista si 5.500 km pe circuitul Yas Marina pentru fiecare echipa, s-au adunat sambata, la cei 5.000 km efectuati vineri, concluzionand astfel primele teste oficiale pentru Pirelli, care este furnizorul exclusiv de pneuri in Formula 1 pentru anul viitor.

Programul de testare Pirelli va continua in perioada 12-16 decembrie, la Bahrain, unde tehnicienii Pirelli pregatesc noile pneuri cu diferite compozitii pentru temperaturi foarte ridicate. Inainte ca toate echipele sa se reuneasca la inceputul lunii februarie, pentru primele teste oficiale, in luna ianuarie va avea loc o alta sesiune de teste private in Europa.

Distribuie acest articol!