Viitorul SUV Alfa Romeo, pe platforma Jeep Grand Cherokee
10.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

Printre planurile de viitor ale Grupului FIAT, dupa integrarea Chrysler, se numara si utilizarea platformei tehnice Jeep Grand Cherokee. Celebrul SUV american va sta la baza unor modele similare, pe care presedintele Sergio Marchionne le vrea produse sub siglele Alfa Romeo si Maserati. Acesta din urma ar trebui sa devina un rival pentru Porsche Cayenne.

Noul SUV construit la Detroit va fi folosit cu siguranta ca baza de plecare pentru un model similar Alfa Romeo, in vreme ce versiunea pentru Maserati este inca sub semnul intrebarii. Productia ar trebui sa inceapa in cel mult un an si jumatate. In aceeasi fabrica va demara productia si pentru noul Dodge Durango, un alt model care va folosi platforma noului Grand Cherokee si care este asteptat pe piata in lunile urmatoare.

Noul Grand Cherokee (foto) a fost lansat la mijlocul acestui an si este primul model Jeep aparut in noua era FIAT. Vanzarile modelului au crescut considerabil dupa lansarea noii generatii, ceea ce l-a determinat pe Marchionne sa declare ca saltul inregistrat de Grand Cherokee a fost subestimat initial de multi.

Distribuie acest articol!