Zvon: Lamborghini lucreaza la un SUV
14.11.2010
        
Distribuie acest articol!   

In anii 80, Lamborghini a surprins o lume intreaga prin dezvelirea SUV-ului LM002. Cu o alura de-a dreptul socanta pentru un autmobil produs la Sant’Agata, insolitul 4×4 dotat cu un V12 de 5,2 litri, preluat de la legendarul Countach, a fost botezat rapid Rambo Lambo. Proiectat pentru utilizare in scop militar, "monstrul" nu a avut prea mare succes, ceea ce nu-i impiedica acum pe italieni sa cocheteze cu ideea unui succesor spiritual.

Conform unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, citate de publicatia Auto Express, noul SUV Lamborghini are nume de cod LM00X. Va fi dotat cu un motor V8 twin-turbo de 4,0 litri si 550 CP, aflat in faza de dezvoltare si care va fi amplasat si pe Audi S7 si Bentley Continental. In presa se vorbeste si despre un V10, pe care Lamborghini l-ar putea avea la dispozitie din 2012.

Platforma tehnica va fi preluata de la Audi Q5, la fel ca in cazul viitorului SUV de mici dimensiuni de la Porsche, Cajun. Ca o paranteza, vechiul LM002 (foto) masura 4,9 m lungime, insa designul il facea sa para mult mai mare; Q5 are 4,62 m lungime.

Caroseria va fi cu 3 usi, realizata in codul stilistic al marcii. Este de asteptat ca materialele usoare, domeniu in care Lamborghini a devenit un expert, sa fie folosite pe scara larga. Aparitia noului crossover Lamborghini pe piata ar trebui sa aiba loc in cursul anului 2012. In fine, presa avanseaza un pret de plecare de circa 160.000 de dolari.

Distribuie acest articol!