BMW se retrage si din WTCC
07.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Fanii marcii BMW au motive sa fie dezamagiti: dupa ce, la mijlocul anului trecut, si-a anuntat iesirea din Formula 1 incepand cu sezonul 2010, iata ca acum constructorul bavarez isi anunta retragerea oficiala si din Campionatul Mondial de Turisme (WTCC). BMW va continua sa sustina tehnic echipele independente, care folosesc modelul 320 TC, insa implicarea constructorului german in acest campionat va fi mult diminuata si, oricum, nu va mai fi la nivel oficial.

Aceasta este a doua mare pierdere pentru WTCC, dupa ce SEAT a luat o decizie similara, cu un an mai devreme. Retragerea BMW le va usura mult misiunea celor de la Chevrolet, precum si a celor de la Volvo, care si-au anuntat intrarea in WTCC. Directorul de motorsport Mario Theissen va pleca si el, la finele acestui an, din fruntea diviziei de competitii BMW.

In urmatorii ani, BMW isi va concentra eforturile in campionatele GT si DTM. Asadar, de anul viitor ii vom vedea pe cei de la BMW in Intercontinental Le Mans Cup, cu M3 GT2. Apoi, din 2012, va fi interesant de urmarit ce replica vor da bavarezii eternilor rivali Mercedes si Audi, in puternicul campionat german DTM.

Distribuie acest articol!