Detalii despre viitorul monovolum Dacia
16.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

In presa franceza au aparut noi informatii referitoare la noutatile Dacia din urmatorii ani. Mai exact, website-ul Caradisiac.com relateaza despre urmatoarea noutate din gama Dacia, un monovolum (MPV) compact, capabil sa transporte pana la 7 persoane.

Dupa Logan, Logan MCV, Sandero si Duster, Renault este preocupat sa mareasca in continuare gama Dacia. S-a vorbit in ultima perioada despre un model de mici dimensiuni, dar si despre o limuzina sau chiar un MPV. Se pare ca ultima varianta ar fi cea mai profitabila, prin prisma volumelor de vanzari pe care le-ar putea genera. Iar pentru Renault ar putea fi repetarea succesului din 1996, cu Scenic, dar de aceasta data la categoria low cost.

Cei de la Renault nu se tem ca monovolumul Dacia ar putea face concurenta "varului" Scenic, ajuns acum la a treia generatie. Nu are cum, din moment ce va fi mult mai putin luxos si nu va avea dotarile de ultima generatie ale modelului francez. Nici macar motorizarile nu vor fi aceleasi. Noul model va fi construit pe mecanica celei de-a doua generatii Logan, apropiata de cea de la Megane / Scenic II, sustin cei de la Caradisiac.com.

Monovolumul Dacia ar urma sa intre in productie din 2012, in Maroc. Fiind vorba de un model low cost, latura practica nu poate fi ignorata, astfel ca interiorul trebuie ofere o cat mai buna modularitate si sa poata fi transformat usor dintr-un automobil de transport persoane intr-o mica utilitara. Motorizarea ar trebui sa fie preluata de la Duster, adica benzina 1.6 16V de 105 CP si diesel 1.5 dCi 90 de 110 CP.

Caradisiac.com sustine ca detine toate aceste informatii din surse interne Renault. Se fac referiri si la pret (desigur, pentru Franta): plecarea va fi de la 13.500 euro, cu circa 1.500 de euro mai mult decat Logan MCV cu 7 locuri si acelasi motor pe benzina de 105 CP. In acelasi timp, pretul este cu 7.500 de euro mai mic decat cel al lui Renault Grand Scenic (7 locuri) cu motor pe benzina de 110 CP!

Foto: Caradisiac.com

Distribuie acest articol!