Noul Nissan GT-R "bate suta" in doar 3 secunde
03.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

Noua versiune, revizuita, a sportivei Nissan GT-R si-a facut de curand debutul pe piata japoneza, iar din februarie 2011 va ajunge si in Europa. Imbunatatirile se regasesc peste tot, de la aerodinamica la dotarile din interior, de la consum pana la performante.

Puterea a crescut cu 44 CP, astfel ca GT-R dezvolta acum 530 CP la 6.400 rot/min si 612 Nm intre 3.200 si 6.000 rot/min. Ridicarea stachetei a avut un rezultat oarecum surprinzator in ceea ce priveste clasica acceleratie 0-100 km/ora, care se realizeaza acum in doua 3 secunde! Un timp exceptional, demn de marci mult mai prestiogioase, din segmentul extrem de rarefiat al constructorilor de supersportive comercializate la preturi considerabil mai mari.

Performanta a fost inregistrata de inginerii de la Nissan in testele efectuate recent pe circuitul Sendai Hi-Land Race Way, pentru omologarea performantelor noului model. Cei de la Nissan au masurat de doua ori acest timp, cu un exemplar strict de serie. GT-R este, astfel, cu 0,6 secunde mai rapid decat precedenta generatie. Nu trebuie uitat ca la inregistrarea acestui timp a contribuit din plin si noua transmisie de pe GT-R, care pare sa fie, intr-adevar, un sistem ultra-eficient.

Distribuie acest articol!