Prototipul noului Ford "de Craiova" va fi prezentat la Geneva
10.12.2010
        
Distribuie acest articol!   

In primavara anului viitor, la Salonul de la Geneva, Ford va prezenta prototipul unui minivan, dezvoltat pe platforma tehnica a noii generatii Fiesta. Conceptul va prefigura modelul de serie care urmeaza sa-si faca aparitia in 2012, in locul versiunii europene Fusion. Conform celor de la Automotive News, noul model va fi produs la uzina Ford de la Craiova si va fi comercializat doar in Europa.

Versiunea van a modelului Fiesta va concura pe segmentul european al MPV-urilor de mici dimensiuni, unde vedetele momentului sunt Opel Meriva si Citroen C3 Picasso. Este de asteptat ca Ford sa renunte la denumirea Fusion. Noul Ford "de Craiova" s-ar putea numi B-MAX, daca ar fi sa ne ghidam dupa logica celorlalte MPV-uri din gama, C-MAX, Grand C-MAX si S-MAX. Din punct de vedere tehnic se stie doar ca va folosi noua platforma B de la Ford, lansata in 2008, si ca va avea 5 locuri si usile din spate culisante.

Productia ar urma sa demareze la finele anului viitor si se va cifra la 150.000 de unitati in 2012. Capacitatea maxima de productie, de 300.000 de unitati, ar urma sa fie atinsa in 2013. Ford estimeaza ca 80% din productie va fi destinata exportului.

Distribuie acest articol!