Bugatti va lansa, in 2014, un sedan pe platforma Audi A8
04.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Producatorul celui mai rapid automobil de serie din lume renunta la sportivitate, in favoarea confortului. Conform cotidianului german Der Spiegel, Bugatti va renunta, din 2014, la productia celebrului supercar Veyron si isi va concentra eforturile asupra unui sedan de superlux. Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie al Grupului Volkswagen, proprietarul marcii Bugatti.

Publicatia germana nu da prea multe detalii despre viitorul model, dar dupa toate probabilitatile acesta nu va fi atat de exclusivist precum Veyron sau  conceptul Galibier (foto), care ar trebui sa prefigureze noul sedan. In ceea ce priveste platforma mecanica, se pare ca va fi preluata de la noua generatie Audi A8.

Aventura Bugatti, de cand celebra marca a trecut sub aripa Volkswagen, nu a fost rentabila. Gigantul german si-a propus initial sa vanda 300 de coupe-uri si 150 de exemplare Grand Sport (cabriolet), cifre care n-au fost atinse. Conform unor surse apropiate constructorului, pana in prezent au fost vandute circa 260 de coupe-uri si mai putin de 100 exemplare cabrio. Prin urmare, coborarea stachetei in ceea ce priveste exclusivismul si lansarea unui model ceva mai “domestic” in ceea ce priveste pilotajul sunt decizii logice.

Distribuie acest articol!