Countryman, cel mai sigur model din gama MINI
18.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Primul model MINI cu patru usi si un hayon larg a primit calificativul maxim, cinci stele, la ultimele teste de impact Euro NCAP si este primul model al gamei testat dupa noile standarde Euro NCAP (mai stricte, intrate in vigoare in 2009). Cu un rating de 84% pentru protectia pasagerilor, 83% pentru protectia copiilor, 63% pentru pietoni si 71% pentru sisteme de siguranta, noul model poate fi considerat cel mai sigur MINI din istorie.

In cadrul acestui program de verificari recunoscut la nivel international, MINI Countryman a reusit o performanta convingatoare prin gama larga de echipamente de siguranta aflate in dotarea standard, concepute pentru a asigura pasagerilor, adulti sau copii, o protectie maxima in diferite tipuri de coliziuni. Pe langa nivelul ridicat de siguranta activa si pasiva care are rolul de a reduce riscul accidentarilor in habitaclu, masurile de protectie a pietonilor au jucat si ele un rol important in asigurarea calificativului maxim.

In cazul unei coliziuni frontale la o viteza de pana la 64 km/ora,  una dintre etapele principale ale testului de impact Euro NCAP, celula pasagerilor de la MINI Countryman s-a dovedit a fi extrem de stabila. Indiferent de dimensiunile pasagerilor sau de pozitia ocupata, deformarile au prezentat un risc deosebit de mic de accidentare. MINI Countryman a primit numarul maxim de puncte pentru protectia pasagerilor la coliziune din lateral, in timp ce comisia de verificare a considerat ca este foarte redus si riscul de accidentare a vertebrelor cervicale in situatia unui impact din spate. Rezultatele testului de impact au fost la fel de bune si cand s-a luat in discutie utilizarea sistemelor de prindere a scaunelor pentru copii cu varsta de pana la 18 luni, respectiv pana la trei ani. Atat in cazul unei coliziuni frontale, cat si al uneia din lateral, senzorii au inregistrat o pozitie stabila si o miscare minima a capului in momentul impactului.

Procedura de testare NCAP este considerata, la nivel mondial, una dintre cele mai riguroase care se aplica noilor autovehicule. Guverne, cluburi auto si asociatii ale consumatorilor de pe teritoriul Europei recunosc testul de impact Euro NCAP ca standard pentru siguranta automobilelor. Procesul de testare include o coliziune frontala, un impact lateral si unul lateral cu un stalp de otel. In 2009 s-au introdus noi criterii cu privire la siguranta electronica, precum si la riscul altor contuzii intr-un spectru larg de coliziuni.

Pe langa aceste consideratii, testul de impact Euro NCAP acorda o importanta deosebita si protectiei pietonilor. MINI Countryman a luat in calcul aceste cerinte prin forma elaborata a elementelor caroseriei cu structuri flexibile la partea frontala care contribuie la reducerea riscului accidentarii pietonilor si a biciclistilor.

MINI Countryman este cel de-al doilea model din actuala gama a marcii care este supus testului de impact Euro NCAP si primeste calificativul cinci stele. Anterior, MINI Cooper a reusit sa obtina punctajul maxim.

Distribuie acest articol!