Dacia sta bine la depreciere in timp - studiu german
18.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Dacia a punctat excelent intr-un studiu realizat recent, de compania germana Bahr & Fess, specializata in prognoze privind valoarea reziduala a automobilelor. Studiul a vizat valorarea estimativa a unui automobil in momentul revanzarii, dupa primii ani de utilizare.

Studiul, care ia in considerare 15 clase de automobile, de la mini pana la modele sport, a desemnat cate o castigatoare la fiecare categorie. Una dintre concluziile cele mai importante este ca pierderile cele mai mari se inregistreaza la modelele de lux.

Imbucurator este faptul ca, la clasa modelelor subcompacte, pe primele doua locuri s-au clasat modele Dacia: Sandero 1.4  pe primul loc, cu o pierdere de 3.425 euro, urmat de Logan MCV 1.4, cu 3.835 euro. Aceeasi performanta a inregistrat-o si Dacia Duster 1.6 110 4×4, la clasa SUV-urilor compacte, cu o pierdere de 6.459 euro fata de pretul de nou.

La realizarea studiului, Bahr & Fess a luat in calcul automobile achizitionate in octombrie 2010 si care ar trebui sa fie revandute in octombrie 2014. Devalorizarea ia in calcul atat numarul de ani ai masinii, cat si media de kilometri parcursi (15.000 km/an) si impactul noilor modele care urmeaza sa apara pe piata pana in 2014.

Distribuie acest articol!