Divizia auto Recaro, achizitionata de Johnson Controls
05.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Johnson Controls, unul dintre cei mai importanti furnizori de scaune, componente de interior si electronica din industria auto a achizitionat partea de activitate din domeniul auto a fabricantului german de scaune Keiper Recaro. Tranzactia va fi definitivata in prima parte a acestui an – suma nu a fost data publicitatii – si vizeaza 13 unitati de productie din 7 tari (Europa, America de Nord si Asia), cu 4.750 de salariati si o cifra de afaceri de 750 millioane de euro in 2010.

Dupa aceasta vanzare a filialei sale Keiper Recaro, compania germana Putsch va continua sa produca doar scaune de avion, de copii si mobilier de interior. De asemenea, Putsch si-a pastrat drepturile asupra marcii Recaro, insa a acordat cumparatorului Johnson Controls o licenta de utilizare exclusiva, pe termen lung, pentru scaunele auto.

Daca despre Recaro se poate spune ca este un nume foarte cunoscut in lumea auto, nu acelasi lucru se intampla cu Keiper. Aceasta entitate, acum integrata in divizia specializata in productia de elemente metalice si mecanisme de la Johnson Controls, este specializata in mecanisme de sustinere si reglare pentru scaune si isi are sediul la Kaiserslautern, in Germania.

Recaro a fuzionat cu Keiper in 1969. Dupa o cadere a vanzarilor cu 24% in 2009, cand a avut o cifra de afaceri de 609 milioane de euro, din cauza crizei, grupul Keiper Recaro a reusit sa incheie anul 2010 cu o cifra de afaceri de 770 millioane de euro.

Distribuie acest articol!