Dubla aniversare la Bosch
16.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

In 2011, Grupul Bosch sarbatoreste cea de-a 125-a aniversare de la infiintarea firmei, precum si 150 de ani de la nasterea fondatorului companiei. La data de 15 noiembrie 1886, Robert Bosch (foto) a deschis „Atelierul de mecanica fina si electrotehnica” in Stuttgart, creand astfel fundatia a ceea ce va deveni un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. De atunci, cele trei sectoare de activitate ale Grupului Bosch – tehnologie auto, tehnologie industriala si bunuri de larg consum si echipamente pentru constructii – si-au dezvoltat produsele conform sloganului Tehnica pentru o viata.

Nascut in data de 23 septembrie 1861, in Albeck, langa Ulm, Robert Bosch a fost un vizionar in domeniul tehnologiei, propulsand compania spre succesul international inca din timpul vietii sale. Incepand din 1886 si pana in prezent, cheia succesului produselor Bosch a fost gradul ridicat de inovatie si accentul pus pe calitate. Aceste caracteristici i-au permis lui Robert Bosch, fondatorul companiei, sa stabileasca o baza sigura pe pietele internationale, incepand chiar de la finalul secolului 19. ’’Prefer sa pierd bani, decat increderea clientului’’ era una din devizele lui Robert Bosch, iar acum, dupa 125 de ani, aceste cuvinte constituie unul din principiile firmei Bosch. Constructia unui magnetou de joasa tensiune pentru motoarele autovehiculelor, in anul 1897, a fost inceputul unei lungi liste de inovatii Bosch. Acesta a fost urmat, in 1902, de sistemul de aprindere cu magnetou la inalta tensiune Bosch. Astfel, succesul comercial a fost asigurat, compania fiind propulsata pe pozitia de lider in furnizarea de tehnologie auto.

In prezent, Bosch isi desfasoara afacerile prin mai mult de 300 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari si are aproximativ 280.000 de angajati pe plan mondial. O retea internationala de vanzari si parteneri, care acopera aproximativ 150 de tari, asigura prezenta produselor si serviciilor companiei pe cele mai importante piete care vor inregistra cresteri in viitor.

Firma Bosch a fost reprezentata pentru prima data in Romania de compania Leonida & Co, in anul 1906. 88 de ani mai tarziu, in 1994, Bosch si-a deschis filiala regionala in Romania, cu sediul la Bucuresti, nu inainte ca primul Bosch Service din Romania integrat in reteaua mondiala de specialitate sa fie Temeco Timisoara.

Distribuie acest articol!