Mercedes aniverseaza 125 de ani
30.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Au trecut 125 de ani de la momentul in care s-a nascut automobilul. Pe 29 ianuarie 1886 a fost scrisa prima pagina din istoria Mercedes-Benz si a automobilului, atunci cand Carl Benz si-a inregistrat inventia. Patentul Benz, ceea ce este considerat a fi primul automobil din lume, a fost inregistrat la Biroul de Patente din Berlin.

Pentru a marca acest moment festiv, Daimler a decis sa acorde salariatilor sai o prima exceptionala, grupul urmand sa distribuie 125 de milioane de euro (evident, cifra a fost astfel aleasa incat sa coincida cu numarul de ani) celor 260.000 de salariati, dintre care 165.000 in Germania. Criteriul de stabilire a sumei care revine fiecarui salariat tine cont de vechimea acestuia la Daimler, bonusul maxim fiind de 1.000 de euro.

Revenind la istoria Mercedes, intreaga poveste care dezvaluie modul in care a fost realizata promisiunea de a dezvalui o noua legenda prin fiecare automobil ce se va alatura stelelor familiei Mercedes-Benz poate fi gasita pe pagina web de mai jos si in comunicatul atasat. De asemenea, mai jos gasiti o galerie foto cu cateva imagini de referinta din istoria marcii, precum si cu cateva modele reprezentative din zilele noastre.

Fisiere atasate

Mercedes_125

Distribuie acest articol!