Noua generatie Kia Rio
14.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce o lume intreaga face cunostinta cu noutatile prezentate de Kia in aceasta perioada, la Salonul de la Detroit (noul Picanto si conceptul KV7), coreeenii se grabesc sa anunte urmatoarea noutate pe care o au in program – inlocuitorul binecunoscutului Rio. Premiera noului Rio va avea loc in martie, la Geneva, iar Kia a dat deja publicitatii cateva schite cu noul model.

Noul mini coreean va concura, conform traditiei, cu modele reprezentative din segmentul sau, precum Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio sau Volkswagen Polo. Are o alura de coupe, lucru firesc avand in vedere ca vizeaza clientela tanara. Cei de la Kia spun despre noul Rio ca va constitui “urmatorul mare pas” in programul de revolutionare a designului marcii si ca va fi mult mai popular decat actuala generatie.

Este de asteptat sa fie mai lung, mai scund si mai lat decat predecesorul sau si sa dispuna de materiale si finisaje de calitate superioara la interior. Mai multe detalii vom afla, cu siguranta, in perioada Salonului de la Geneva. Noul Rio este una dintre cele mai importante noutati Kia din acest an, iar asteptarile sunt mari, pentru ca vorbim de al treilea model in topul vanzarilor acestei marci in 2010, cu peste 205.000 unitati in intreaga lume.

Distribuie acest articol!