Salonul de la Detroit, editia 2011 - principalele noutati
07.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai important salon auto al inceputului de an este, conform traditiei, cel de la Detroit (NAIAS), care isi va deschide oficial portile saptamana viitoare. In ceea ce ne priveste, prezentam mai jos o lista a principalelor noutati asteptate la NAIAS 2011.

 

Audi
Noua generatie A6 va fi cea mai importanta noutate de la Audi. Este un model strategic al constructorului german pentru piata americana, care preia noua linia stilistica a marcii, existenta deja la A7 si A8. Noul A6 va fi disponibil la vanzari din a doua jumatate a anului.

BMW
Marea noutate a bavarezilor este premiera mondiala a cabrioletului BMW 650i, propulsat de un V8 de 4,4 litri si 400 CP, cuplat la o transmisie manuala cu sase viteze sau una automata, in opt trepte. Mai sunt asteptate versiunea facelift de la Seria 1 Coupe si noua Serie 1 M Coupe (335 CP).

Chevrolet
Noul Chevrolet Sonic va inlocui modelul Aveo. Pe viitor, oferta ar putea fi completata cu versiunile hatchback si sedan.

Chrysler
Usor revizuit, Chrysler 300 va fi oferit in doua variante de motorizare: V6 de 3,6 litri si 290 CP, respectiv V8 de 5,7 litri (Hemi).

Ford
Alaturi de noul minivan C-Max, dotat cu motorul Ecoboost de 1,6 litri, si de nou crossover american Escape, de la Ford sunt asteptate si noi interpretari pe platforma compacta, inculsiv versiunea electrica a noului Focus.

GMC
Conceptul  Sierra HD, dotat cu motorul V8 de 397 CP, anticipeaza viitoarea generatie a truck-ului cu acelasi nume, care este asteptat pe piata in 2014.

Honda
Viitoarea generatie Civic este anticipata de conceptul anuntat pentru Detroit. Varianta de serie isi va face debutul pe piata la primavara.

Hyundai
Coreenii vor veni cu versiunea de serie sau cu un concept foarte apropiat de varianta finala a coupe-ului Veloster, cu care vor concura Honda CR-Z. O alta atractie Hyundai la acest salon va fi conceptul unui crossover.

Jeep
Cea mai importanta noutate de la Jeep va fi crossover-ul Compass, care a fost retusat de curand.

Kia
Deocamdata nu se stiu prea multe, insa conceptul KV7 promite sa fie printre cele mai spectaculoase crossover-uri de la NAIAS 2011, cu ale sale usi care se deschid in stil “fluture”.

Mercedes-Benz
Germanii vor aduce la Detroit Clasa C cu facelift, care in versiunea americana va avea un motor de 1,8 litri turbo in 4 cilindri de 201 CP, dar si un V6 de 3,5 litri si 300 CP.

MINI
Cei 10 ani de prezenta MINI pe piata americana, in noua era BMW, vor fi marcati prin prezentarea conceptului Paceman, un coupe crossover care ar trebui sa trasfere succesul modelului BMW X6 in “clasa mica”.

Porsche
Constructorul german a anuntat prezentarea unei premiere mondiale la acest salon, fara a preciza insa despre ce este vorba. Speculatiile vorbesc despre o noua generatie 911, micul SUV Cajun sau, poate, versiunea de serie a modelului 918 hibrid.

Toyota
Japonezii extind familia hibridului Prius, iar una dintre noutatile deja anuntate, dar inca nedezvaluite, este un MPV.

Volkswagen
Mult asteptatul NMS (New Mid-sized Sedan) va fi prezentat cu ocazia acestui salon. Este versiunea nord-americana a binecunoscutului VW Passat, care va fi produsa la fabrica din Chattanooga, Tennesse. Vanzarile vor debuta in a doua jumatate a anului.

Distribuie acest articol!