Va deveni cel mai scump Peugeot din lume?
06.01.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cu toate ca are valoarea unui exemplar de colectie, din punct de vedere tehnic nu este nicidecum un unicat, ci doar un banal model 504 fabricat in 1977. Valoarea acestui automobil este data de proprietarul sau, nimeni altul decat presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad.

Preocupat permanent de imaginea sa de conducator popular, liderul de la Teheran a decis sa transforme vanzarea masinii personale intr-un act de caritate. In acest sens a fost organizata o licitatie internationala, banii astfel obtinuti urmand sa fie utilizati in finantarea proiectului locativ Mehr, constituit dintr-o retea de cooperative care ofera locuinte ieftine familiilor cu probleme.

Un Peugeot 504 costa, pe piata iraniana, circa 2.000 de dolari. In cadrul licitatiei, una dintre cele mai noi oferte, facuta de un cumparator arab care a dorit sa-si pastreze anonimatul, se ridica la un million de euro! Greu de verificat autenticitatea informatiei, insa daca masina va fi intr-adevar vanduta la un asemenea pret, are toate sansele sa devina cel mai scump Peugeot din lume si sa se numere printre cele mai scumpe automobile din lume.

Cei care doresc mai multe informatii despre licitatie pot accesa link-ul de mai jos. Iar daca va bate gandul sa licitati, trebuie sa stiti ca mai aveti foarte putin timp la dispozitie, iar primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa platiti taxa de participare de circa 50 de euro, nerambursabila.

Foto: ahmadinejad-car.com

Distribuie acest articol!