Asa arata Volkswagen Tiguan cu facelift
04.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Prima imagine cu versiunea revizuita a SUV-ului compact Volkswagen Tiguan a facut deja inconjurul lumii, cel mai probabil in urma unei scurgeri de informatii din interior. Dupa cum arata grafica imaginii alaturate, este vorba de o “compozitie” pregatita pentru pagina web a celor de la VW. Oricum, prezentarea oficiala a noului Tiguan facelift va avea loc peste putin timp, la Salonul de la Geneva.

Cele mai importante modificari la exterior vizeaza partea frontala, care a fost aliniata la noua identitate vizuala a familiei de modele Volkswagen. Aspectul modelului, privit din fata, este acum mult mai apropiat de noul Touareg, calandrul si grupurile optice cu LED-uri reusind sa preia destul de mult din ADN-ul fratelui mai mare.

De remarcat, la modelul din stanga, versiunea off-road a parasocului, considerabil modificata, in comparatie cu varianta precedenta. Ramane sa aflam si ce modificari vor fi la interior, precum si sub capota. Este asteptat sa intalnim aceeasi gama de motoare ca pana acum, insa cu o tenta ecologica ceva mai pronuntata – consum si nivel de emisii.

Tiguan se numara printre ultimele modele din gama Volkswagen care nu au adoptat inca noul look frontal al marcii. Celelalte sunt Fox (care urmeaza sa fie scos din gama), Eos (prezentat deja cu facelift in SUA), Beetle (urmeaza sa apara noua generatie) si Passat CC.

UPDATE: Volkswagen oficializeaza aparitia noii versiuni prin prezentarea unui prim set de imagini cu SUV-ul Tiguan restilizat. Din pacate, pentru moment constructorul german se limiteza la publicarea acestor fotografii (vezi galeria foto de mai jos), fara a da detalii tehnice. In plus este furnizata o singura informatie, referitoare la pretul de plecare. In Germania, el ramane identic cu cel al versiunii precedente: 24.175 euro (pentru varianta Trend and Fun cu motor TSI de 1,4 litri si 122 CP).

Distribuie acest articol!