Chevrolet Aveo sedan - premiera europeana
09.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Ca si la Salonul de la Paris, Chevrolet are o multime de noutati si pentru Geneva, printre care si debutul european al noului Aveo notchback cu patru usi. Acest frumos sedan de mici dimensiuni este prezentat imediat dupa modelul hatchback inrudit, care a primit recenzii calduroase atunci cand si-a facut debutul mondial, in luna septembrie a anului trecut.

Modelul Aveo notchback a fost lansat la Salonul de la Detroit, in ianuarie (pe aceasta piata, autovehiculul va fi vandut cu denumirea Sonic) si are multe dintre noile si curajoasele elemente de design ale variantei hatchback. Totusi, in timp ce varianta hot hatch va atrage probabil cumparatorii mai tineri, Chevrolet estimeaza ca designul mai matur al variantei sedan va atrage un tip diferit de cumparatori, in special cei cu familie.

Privite din fata, modelele notchback si hatchback au acelasi aspect curajos datorita farurilor duble proeminente, grilei radiatorului din doua parti si caroseriei compacte de calitate. Linia mediana inaltata a variantei notchback este deosebit de frapanta, conferindu-i noului autovehicul cu 4 usi un profil premium, care aminteste de varianta inrudita mai mare, Cruze sedan.

Cu o lungime de 4.399 mm si o latime de 1.735 mm, noul sedan Aveo este atat mai lung, cat si mai lat decat modelul actual. De asemenea, volumul de incarcare este printre cele mai bune din clasa sa: 502 litri. Totusi, interiorul nu este doar spatios, ci si caracterizat prin elemente de design moderne, de exemplu, panoul de instrumente inspirat de designul motocicletelor. Consola centrala are o lumina de fundal moderna de culoare albastra, in timp ce toata partea din fata a habitaclului este dominata de bordul arcuit. Clientii Aveo vor aprecia calitatea materialelor utilizate la interior, precum si spatiile de stocare multiple din consola centrala si sistemul audio modern cu conexiune USB si aux-in si cu functie Bluetooth.

Oglindind personalitatea sportiva a micului Chevrolet, sasiul Aveo a fost supus unor ajustari fine pentru a oferi manevrabilitate pasionanta, o caracteristica determinata partial de structura sa ingusta, tip monococa. Toate modelele sunt prevazute cu suspensie fata McPherson. Servodirectia electronica (EPS), controlul electronic al stabilitatii (ESC) si franele ABS sunt dotari standard.

Va fi disponibila o gama completa de motoare cu 4 cilindri, pe benzina si diesel, prevazute cu cele mai recente tehnologii, precum sincronizarea variabila a supapelor, fazarea continuu variabila a ambilor arbori cu came si sistem de injectie common rail la unitatile diesel. Gama de motoare pe benzina include doua unitati de 1,2 litri (de 70 CP si 86 CP), una de 1,4 litri (100 CP) si una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima data, Aveo va fi disponibil cu doua versiuni ale motorului diesel de 1,3 litri (de 75 CP si 95 CP), prevazute cu tehnologie Start-Stop.

Prima transmisie automata cu 6 trepte de viteza folosita de Chevrolet intr-un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferita optional pentru Aveo 1.4 si 1.6, pe majoritatea pietelor; transmisiile manuale sunt cu 5 sau 6 trepte de viteza, in functie de motorul ales.

Distribuie acest articol!