Chevrolet Cruze hatchback debuteaza la Geneva
02.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea de serie Cruze hatchback va fi lansata in premiera mondiala la editia cu numarul 81 a Salonului Auto de la Geneva, in perioada 3-11 martie. O versiune de prezentare (foto) a acestui hatchback compact de la Chevrolet a fost expusa la Salonul de la Paris, in septembrie anul trecut.

Numarul de unitati Cruze vandute anul trecut l-a depasit pe cel inregistrat de modelul Aveo, devenind astfel cel mai bine vandut autoturism Chevrolet pe plan global. De la lansare, in primavara anului 2009, Cruze sedan a fost bine primit pe pietele din toata lumea si a fost intampinat ca o schimbare a strategiei marcii, clientii fiind atrasi de stilul coupe, de calitatea constructiei, de cele 5 stele obtinute la testele NCAP si de manevrabilitatea dinamica.

Lansarea noului Cruze hatchback reprezinta un pas critic in Europa, conform lui Wayne Brannon, presedintele Chevrolet Europe. „Modelele hatchback joaca un rol critic pe multe piete. In total, segmentul de autovehicule compacte din Europa reprezinta aproximativ un sfert din piata totala, in timp ce modelele hatchback reprezinta aproximativ 65% din acel volum.

Cu linia atractiva si impetuoasa a acoperisului, specifica modelelor coupe, si cu consolele scurte in fata si spate, noul Cruze hatchback are acelasi dinamism in ceea ce priveste postura ca si varianta sedan si poate fi recunoscut instantaneu. Si aceasta versiune beneficiaza de aceeasi senzatie de stabilitate a caroseriei in timpul rularii, fiind construita pe baza noului sistem de structura monococa, acesta fiind completat prin reglarea finala a componentelor sasiului. Sistemul cu structura monococa este utilizat pentru niveluri ridicate de stabilitate si soliditate. Intr-adevar, Chevrolet Cruze este un autovehicul pe gustul multor soferi din Europa, lucru dovedit de vanzarile inregistrate pe multe piete si de faptul ca, in 2010, vanzarile au depasit toate estimarile.

Volumul de incarcare al variantei Cruze hatchback este de aproape 400 litri, modelul fiind prevazut cu scaune spate fractionabile 60/40. Noul Chevrolet Cruze hatchback cu 5 usi va fi pus in vanzare in Europa la jumatatea anului 2011, iar preturile vor fi anuntate cu putin timp inainte de data lansarii.

Distribuie acest articol!