Dacia Duster, criticata de Euro NCAP
23.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Euro NCAP, binecunoscuta organizatie continentala specializata in crash teste, a dat publicitatii rezultatele pentru sapte noi modele testate in ultima perioada, printre care si SUV-ul Dacia Duster. O alta noutate o constituie testarea in premiera a unui automobil electric (plug-in), Mitsubishi i-MiEV.

Din pacate, cuvintele folosite la adresa Daciei Duster, in comunicatul de presa emis de Euro NCAP cu aceasta ocazie, nu sunt deloc magulitoare. Cei de la Euro NCAP spun ca Duster nu i-a impresionat deloc si ca modelul produs la Mioveni s-a clasat cu putin peste cel mai slab nivel de siguranta inregistrat pana acum, la un alt automobil prezent pe piata europeana. „Este dezamagitor ca Renault nu acorda aceeasi prioritate automobilelor Dacia, cum o face cu modelele vandute sub propriul brand”, se mai spune in comunicat. Duster a primit calificativul general de 3 stele si a avut cel mai slab punctaj la protectia pietonilor (28%) si sistemele de asistare (29%).

In contrast cu Dacia Duster, modelele Hyundai ix20, Mitsubishi ASX si Nissan Juke au primit 5 stele, in timp ce tripleta Citroen C-Zero, Mitsubishi i-MiEV si Peugeot iOn a primit 4 stele. Euro NCAP a mai anuntat acordarea primului premiu special pe 2011 sistemului Lane Departure Prevention (LDP) de la Infiniti, disponibil pe modelul FX. Mai jos, tabloul cu punctajele modelelor testate si filmul oficial cu testarea Daciei Duster.

Distribuie acest articol!