La Beijing, inmatricularile se decid la loterie
01.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

In incercarea de a decongestiona cumva traficul rutier din marea metropola chineza, municipalitatea din Beijing a decis sa acorde dreptul de a inmatricula un automobil prin… tragere la sorti! Astfel, numarul de taloane de inmatriculare emise intr-o luna va fi limitat la 20.000.

Loteria inmatricularilor este difuzata la TV, in fiecare zi de miercuri, iar sansa fiecarui "candidat" este de 1 la 10. China cunoaste o crestere exploziva a inmatricularilor auto, ca de altfel in multe alte domenii. Dupa ce a detronat SUA in 2009 si a devenit prima piata auto mondiala, marea tara asiatica atrage marii producatori de automobile cu ritmul cresterii economice. Iar producatorii fac tot posibilul sa profite de acest boom din tara care a devenit a doua mare economie mondiala.

Fenomenul se traduce prin blocaje imense in traficul rutier din marile orase, in ciuda faptului ca aceastea au fost gandite cu bulevarde largi, cu multe benzi. La Beijing, unde se estimeaza ca in 2012 vor exista sapte milioane de automobile, la orele de varf o distanta care, parcursa pe jos, dureaza 45 de minute, la volanul unui automobil poate lua si o ora!

Distribuie acest articol!