Monovolumul Prius ajunge in Europa
08.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Toyota va introduce pe piata europeana noul MPV Prius +, urmand sa-l prezinte in premiera luna viitoare, la Geneva, in versiune definitiva sau cel putin apropiata de modelul de serie. Declinarea monovolum a celebrului hibrid va fi foarte apropiata, ca aspect, de Prius V (foto), prezentat la inceputul anului, la Salonul de la Detroit.

Asa cum indica si numele, Prius + va fi diferit de versiunea nord-americana, Prius V. In primul rand, va avea 7 locuri, deci cu doua mai multe. O alta diferenta majora este deocamdata tinuta secreta si urmeaza sa fie dezvaluita la Geneva. Cum comunicatul de presa Toyota nu vorbeste despre un concept car, este de asteptat ca modelul prezentat la salonul elvetian sa fie cel de serie.

Tot la Geneva, Toyota va veni cu un nou hibrid, de aceasta data un concept car – noul Yaris HSD. Este propulsat de un sistem Full hybrid, insa constructorul nu a furnizat deocamdata detalii referitoare la tehnologia utilizata. Acest Yaris, a carui comercializare este prevazuta pentru 2012, va fi prima citadina cu propulsie hibrida, oferita la un pret comparabil cu cel al versiunii diesel, la fel ca in cazul noului Auris HSD.

Distribuie acest articol!