Noutati MINI: Cooper SD si Clubman Hampton
08.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

La doar cateva luni dupa lansarea pe piata a noii game MINI si a modelului MINI Countryman, inceputul anului 2011 aduce marcii un plus de personalitate si dinamism. MINI Cooper SD va fi cea mai puternica varianta diesel din lista de modele MINI. Noul motor de 2,0 litri care dezvolta 143 CP, disponibil pentru intreaga gama MINI, va oferi si mai multa putere cu un consum extrem de redus de combustibil.

Noul MINI Cooper SD isi va face intrarea in gama alaturi de MINI One D, 90 CP, si MINI Cooper D, 82 112 CP, ca cel mai puternic model diesel MINI. Motorul turbodiesel cu patru cilindri, capacitate de 2,0 litri, va produce un maxim al puterii de 143 CP la o turatie de 4.000 rot/min. Caracteristica deosebita a acestui nou model diesel este cuplul maxim de 305 Nm, disponibil pe o plaja a turatiilor cuprinsa intre 1.750 si 2.700 rot/min.

In echiparea standard, noul MINI Cooper SD este dotat cu o gama extinsa de sisteme din tehnologia MINIMALISM. Pe langa eficienta motorului, particularitati precum recuperarea energiei la franare, functia Auto Start-Stop, indicatorul treptei de viteze recomandata, Electric Power Steering (EPS / servodirectie electrica) si control inteligent al componentelor auxiliare contribuie la realizarea unei economii remarcabile de combustibil pentru aceasta clasa de putere.

In cazul modelului MINI Countryman, acest motor diesel foarte sportiv este combinat cu tractiune pe puntea fata sau cu sistemul de tractiune integrala MINI ALL4. MINI Cooper SD Countryman sprinteaza 0-100 km/ora in 9,3 secunde, MINI Cooper SD Countryman ALL4 in 9,4 secunde, in timp ce viteza maxima este de 198, respectiv de 195 km/ora. Varianta MINI Cooper SD Countryman cu tractiune fata are un consum de 4,6 litr/100 km, in timp ce versiunea cu tractiune integrala atinge 4,9 litri/100 km.

Modelele cu aceasta noua versiune de motorizare sunt echipate cu o transmisie manuala cu sase viteze. Inca de la lansare va fi disponibila, ca optiune, si o cutie de viteze automata cu sase trepte. Timpii mici de schimbare si posibilitatea de retrogradare directa a mai multor trepte sunt caracteristicile care vor permite transmisiei automate sa imbunatateasca caracterul sportiv.

MINI Cooper SD se remarca prin particularitati de design specifice, menite sa demonstreze calitatile sportive ale automobilului: prize de aer mai mari, dispuse in eleronul fata si in admisia de pe capote, inscriptionarea specialasi de teava dubla de esapament pozitionata pe mijlocul difuzorului. MINI Cooper SD, MINI Cooper SD Clubman si MINI Cooper SD Countryman sunt echipate si cu un spoiler pe acoperis pentru o nota suplimentara de dinamism.

 Cu incepere din luna martie, MINI va deschide un nou capitol in acest domeniul personalizarii: gama de produse MINI Yours va oferi optiuni exclusive de design, livrate direct din fabrica, pentru exteriorul si interiorul actualei linii de modele MINI. Printre particularitatile gamei MINI Yours se numara culori exterioare, variante de tapiterie si culori interioare, toate abordari cromatice iesite din comun, pachete de echipamente configurate cu stil si editii limitate bazate pe cele patru game de modele din familia MINI.

Pentru premiera MINI Yours, piesa de rezistenta va fi o versiune exclusiva MINI Clubman. Editia speciala MINI Clubman Hampton intruchipeaza caracterul gamei MINI Yours. Particularitatile de design fac referire atat la traditia britanica a marcii, cat si la denumirea editiei speciale, inspirata de suburbia din sud-vestul Londrei. Primul model de acest fel din gama MINI Clubman continua o traditie prin care o serie de modele speciale au fost denumite dupa regiuni ale Londrei, asa cum a fost cazul pentru Park Lane, Mayfair, Piccadilly, Ritz sau Compton.

MINI Clubman Hampton este finisat in nuanta Reef Blue metalizat, dezvoltata special pentru acest model. Acoperisul si contururile usilor spate de la aceasta editie speciala sunt argintii, la fel cum sunt si jantele sau elementele cromate ale caroseriei. Optional pot fi comandate culori de exterior Pepper White, Midnight Black si Eclipse Grey, in timp ce culorile Black si Reef Blue sunt disponibile ca nuante de contrast pentru acoperis si montantii C. Jantele din aliaj usor cu design Twin Blade Spoke pot fi comandate in nuante argintii sau negre peste care se aplica un cerc rosu inchis. Farurile dispun de reflectoare negre daca se comanda cu unitatile optionale cu xenon. Emblema de pe montantul B si inscrisul "Hampton" de pe grila radiatorului fac o trimitere subtila la caracterul exclusivist al automobilului.

Interiorul de la MINI Clubman Hampton are un stil la fel de distinctiv. Litera H de pe spatar, muchiile rosii si cusaturile contrastante, de nuanta portocaliu, sunt particularitati de identificare a scaunelor Lounge Leather de culoare neagra. Captuseala acoperisului, de culoarea antracitului, afisajul de aceeasi nuanta de la turometru si vitezometru, aflate pe Centre Speedo, contribuie si ele la ambianta aparte a modelului. Conturul de la Centre Speedo este un cerc de culoare rosu inchis mat, la fel ca cel de pe jante. Pachetul Chilli este disponibil si la MINI Clubman Hampton, adaugand elemente precum volanul sport imbracat in piele, proiectoarele de ceata, controlul automat al aerului conditionat, computer de bord, pachetul de lumini, pachetul de stocare si covorasele speciale de velur pentru podea in stilul acestei editii speciale a modelului.

Aceasta editie speciala exclusiva va fi disponibila pentru MINI Cooper Clubman, MINI Cooper S Clubman, MINI Cooper D Clubman si MINI Cooper SD Clubman. Productia MINI Clubman Hampton va fi limitata la un singur an.

Ambele noutati vor fi disponibile in Romania de la inceputul lunii martie a acestui an, odata cu debutul mondial de la Salonul Auto de la Geneva.

Distribuie acest articol!