O idee despre viitorul Opel Zafira
27.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Opel prezinta prototipul Zafira Tourer, menit sa ofere o idee despre cum va arata viitoarea generatie a monovolumului Zafira. Noul concept insista pe flexibilitatea oferita la interior, fiind denumit de creatorii sai „lounge pe roti”.

Habitaclul conceptului Zafira Tourer se scalda in lumina datorita parbrizului panoramic care se prelungeste discret catre un plafon vitrat ce se intinde pana in partea din spate a autovehiculului. Un detaliu aparte este reprezentat de un al doilea geam construit din material compozit high-tech, luminat pe margini cu LED-uri. In plastic sunt inglobate mici particule metalice pentru a reflecta lumina si pentru a genera o lumina intima, calda, care poate fi colorata in diferite nuante de galben.

Pentru conceptul Zafira Tourer inginerii Opel au imbunatatit sistemul de sapte scaune Flex7 implementat pentru prima oara la Zafira, facandu-l mai sofisticat ca niciodata.

Al treilea rand de scaune poate fi pliat complet la nivel cu podeaua. Configuratia cu cinci scaune, disponibila complet automat la apasarea unui buton, poate fi transformata apoi intr-un habitaclu spatios cu patru scaune ce creeaza o stare de prima clasa si un aspect de lounge. Datorita unui nou mecanism inteligent de pliere, spatarul scaunului din mijloc de pe al doilea rand este pliat pentru a le oferi pasagerilor de pe scaunele laterale cotiere confortabile. Aceste scaune pot fi glisate apoi in spate si dispuse unul spre celalalt, pentru a oferi spatiu maxim pentru mainile si picioarele pasagerilor, asigurand astfel o doza optima de confort. Cu ajutorul suporturilor extinse pentru picioare se creeaza o zona perfecta pentru relaxare. Tetierele rabatabile, compuse din trei parti, sunt de asemenea actionate electric si contribuie la caracterul spatios, de prima clasa al habitaclului.

Conceptul este propulsat de o noua versiune a motorului de 1,4 litri turbo, dotata cu tehnologie Start/Stop.

Distribuie acest articol!