Peugeot 308 facelift
08.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce “varul” Citroen C4 s-a innoit complet, in cazul compactei 308 de la Peugeot va fi doar un facelift, care urmeaza sa fie prezentat peste putin timp, la Salonul de la Geneva, unde vor fi anuntate si preturile. Debutul pe piata europeana este programat pentru luna aprilie.

Aflat la mijlocul duratei de viata, Peugeot 308 a primit aceasta operatiune de improspatare prin implementarea noului cod stilistic al marcii. Au fost revizuite, la exterior, parasocurile, grila frontala si blocurile optice, vizate fiind toate versiunile constructive – hatchback, break si coupe-cabriolet (308, 308 SW si 308 CC). Noul Peugeot 308 va fi disponibil in 11 culori, dintre care 3 sunt noi.

Interesanta este solutia adoptata pentru luminile cu LED, care au dubla functie – de pozitie sau de zi, gratie intensitatii variabile. La interior, plansa de bord a fost si ea redesenata si au fost introduse materiale si finisaje noi.

In noua varianta, masina este mai usoara cu 25 kg. Sunt disponibile 4 motorizari pe benzina si tot atatea diesel, cu puteri intre 92 si 200 CP, toate Euro 5. Pe viitor va fi disponibila si o versiune hibrid e-HDI.

Distribuie acest articol!