Primele teste pentru sezonul 2011 in Formula 1
01.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Circuitul Ricardo Tormo din Valencia gazduieste deschiderea oficiala a sezonului de Formula 1 din 2011 si debutul noilor pneuri Pirelli PZero, dintre care patru tipuri pentru asfalt uscat si doua tipuri pentru umed ce vor fi oferite pe tot parcursul sezonului 2011. Testele se vor efectua astazi, marcand inceputul a patru sesiuni oficiale inainte de primul Grand Prix al sezonului din Bahrain, pe 13 martie, si vor continua pana pe 3 februarie, dupa care echipele se vor indrepta spre Jerez, pentru saptamana urmatoare.

Cele 12 echipe au avut oportunitatea de a testa pneurile moi si medii de la Pirelli pentru prima data anul trecut, in Abu Dhabi pe 19-20 noiembrie, la doar cateva zile dupa Grand Prix-ul ce a incheiat sezonul competitional. Cu aceasta ocazie, echipele au parcurs in doua zile aproximativ 11.000 km, testand primele versiuni ale noilor pneuri Pirelli.

Pirelli va aduce in aceasta saptamana la Valencia o gama mai larga de compusi noi pentru Formula 1, dupa ce a definit specificatiile la ultimele sesiuni private de teste efectuate pe tot parcursul ultimei jumatati a lunii ianuarie, in Emiratele Arabe Unite. Astfel, pe langa pneurile pentru asfaltul uscat, Pirelli va pune la dispozitia echipelor, in caz de ploaie – un fenomen frecvent in aceasta perioada pe coasta Spaniei, pneuri intermediare si pentru asfalt umed. In timpul testelor de trei zile din Valencia, fiecare din cele 12 echipe va primi maximum 30 de seturi de pneuri. Echipele pot alege numarul de seturi din fiecare compus pe care doresc sa il testeze, in functie de strategiile individuale de dezvoltare.

Acest acord va fi pastrat si pentru urmatoarele doua teste, care vor avea loc, de asemenea, in Spania, la Jerez (10-13 februarie) si Barcelona (18-20 februarie). Pana in prezent, Pirelli a parcurs mai mult de 18.000 de kilometri in 10 teste private, inclusiv doua zile pe circuitul din Valencia, in octombrie anul trecut, cand au fost testate pentru prima data pneurile intermediare si cele pentru carosabil umed.

Distribuie acest articol!