Record de viteza pe gheata: 330 km/ora
16.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

A fost stabilit un nou record mondial de viteza pe gheata: 330,695 km/ora! Performanta ii apartine cvadruplului campion mondial de raliuri Juha Kankkunen si a fost stabilita cu un Bentley Continental SuperSports cabriolet. Vechiul record, de 321,6 km/ora,  ii apartinea aceluiasi celebru pilot finlandez si fusese stabilit in 2007, cu un Bentley Continental GT.

Pentru a putea realiza noul record, decapotabila Bentley a suferit cateva modificari – celula de securitate pentru pilot, spoilere fata si spate pentru stabilitate aerodinamica, anvelope de iarna Pirelli pe 20 inch si… o parasuta pentru franare. Din punct de vedere tehnic, masina dispune de peste 600 CP, transmisie Quickshift si tractiune integrala. „Este automobilul perfect pentru acest record”, spune Kankkunen (51 ani).

Pentru a fi omologat, recordul a fost masurat pe distanta de 1 km, ca medie a celor doua treceri, cate una pe fiecare sens. Temperatura exterioara a fost de -30 grade Celsius, iar masuratorile au fost efectuate de reprezentanti ai politiei rutiere finlandeze. La masuratori a asistat un reprezentant al The Guinness Book of Records.

Distribuie acest articol!