Renault Captur, un viitor crossover?
10.02.2011
        
Distribuie acest articol!   

Laurens Van Den Acker, directorul de design de la Renault, spune despre noua sa creatie ca este "un crossover fun si sportiv, destinat cuplurilor tinere, pregatite sa descopere lumea”. Este greu de stabilit daca acest concept cu alura de crossover este doar un exercitiu de stil sau anticipeaza un viitor model de serie.

In presa auto franceza s-a scris deja despre un crossover Renault aflat in faza de dezvoltare, insa asa cum arata Captur, acest concept este inca departe de o posibila versiune de serie. In mod cert, insa, cei de la Renault sunt preocupati sa lanseze un crossover de mici dimensiuni.

Stilul si formele acestui prototip ne amintesc de “varul” Juke de la Nissan, ceea ce ne face sa credem ca Renault si-ar dori sa copieze reteta de succes a aliatilor japonezi. In prezent, Nissan are vanzari fara precedent in Europa tocmai datorita crossover-elor de mici dimensiuni. O categorie in care Renault este absent!

Captur preia multe dintre elementele stilistice aplicate la precedentul concept car Renault, DeZir, primul prototip al lui Van Den Acker la Renault. Sub capota se afla un motor 1,6 dCi de 160 CP si 380 Nm, cuplat la o transmisie EDC, cu dublu ambreiaj. Renault Captur, accelereaza 0-100 km/ora in 8 secunde si atinge viteza maxima de 210 km/ora. Va fi prezentat oficial luna viitoare, la Salonul de la Geneva.

Distribuie acest articol!