Viitorul marcii Maybach, incert!

4 februarie 2011Maybach se confrunta cu mari dificultati. Atat de mari, incat chiar viitorul celebrei marci exclusiviste sta sub semnu incertitudinii! Speculatiile pe aceasta tema au fost alimentate de o declaratie a boss-ului de la Daimler, Dieter Zetsche, data la inceputul acestui an. El a recunoscut ca divizia de superlux a celor de la Mercedes-Benz se afla sub linia de plutire si a pus un mare semn de intrebare in dreptul viitorului pentru Maybach.

"Toate posibilitatile sunt luate in calcul in prezent si dorim sa luam o decizie definitiva pana la finele acestui an", a declarat Zetsche. Din pacate, prin "toate posibilitatile" se intelege si disparitia, pur si simplu, a venerabilei marci! Prin urmare, pentru moment nu exista nicio certitudine, dar cert este ca peste un am vom sti daca Maybach exista in continuare sau a (re)devenit istorie.

In ultima vreme au aparut informatii conform carora divizia de superlux a celor de la Mercedes ar putea colabora cu Aston Martin, pentru a-si asigura un viitor pe termen mediu. Asadar, se cauta solutii de iesire din marele impas generat de vanzarile slabe, mereu sub cele ale rivalilor Rolls-Royce (Grupul BMW) si Bentley (Grupul Volkswagen).