Lotus Venom GT, supercarul de 1.200 CP si 1.220 kg
16.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Noul model Lotus Hennessey Venom GT, construit pe sasiu de Lotus Elise/Exige si cu motor Chevrolet, intra in categoria masini sport exclusiviste atat ca pret, cat si ca performante.

Masina este disponibila in trei versiuni: una de baza de 725 CP si doua twin-turbo de 1.000, respectiv 1.200 CP. Fiecare model este realizat in functie de specificatiile proprietarului, facandu-l exclusiv. Cu o greutate proprie de doar 1.220 kg, supercarul ofera un raport masa-putere uimitor. Lotus Venom GT ajunge la 100km/ora in mai putin de 2,5 secunde!

"Acesta este implinirea unui vis pe care l-am avut de cand eram mic", spune fondatorul companiei, John Hennessey. "Dar este doar inceputul, pentru ca vom imbunatati performantele Venom-ului GT in viitorul apropiat", adauga el.

Venom GT valorifica puterea avand la baza sasiul Lotus Elise/Exige. In afara de reutilizarea parbrizului, a portierelor, a acoperisului, a podelei si a altor mici componente, designul si constructia lui Venom GT au fost proiectate de la sol/baza in sus, pentru crearea unui supercar cu adevarat unic. Stabilitatea exceptionala la viteze mari se datoreaza noului design aerodinamic, amenajarii spatiului si repartitiei greutatii, suspensiei reglabile, caroseriei construite integral din fibra de carbon si eleronului spate tip sport, reglabil. Cei de la Hennessey au acordat o atentie deosebita aerodinamicii masinii si fluxului de aer, pentru a obtine o forta de apasare aerodinamica echivalenta unei masini de curse GT. De altfel, ei au dezvoltat si un sistem inteligent de control al tractiunii. Cutia de viteze este manuala, cu 6 trepte, fabricata de Ricardo, franele sunt carbon-ceramice Brembo iar amortizoarele KW sunt reglabile.

Fiecare Venom GT este asamblat la Silverstone, Anglia, iar motoarele provin de la sediul central HPE din Texas. Disponibil atat cu volan pe stanga, cat si pe dreapta, Lotus Venom GT este un supercar international ce reuneste puterea si emotia motorului american V8 cu rafinamentul curselor de renume din Marea Britanie. Vor fi produse doar 10 exemplare pe an, iar pretul de pornire este de 600.000 dolari. Acest supercar unic si exclusiv poate fi comandat si in Romania, prin Forza Rossa, importatorul oficial Lotus in regiune.

Distribuie acest articol!