O incredibila cascadorie din 1995 revine in actualitate
16.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cascadoria din filmul de mai jos a fost realizata in 1995, pe soseaua de centura a orasului Alba Iulia, fiind sponsorizata de Ardaf. La momentul respectiv nu s-a bucurat de mediatizarea pe care ar fi meritat-o, asta si pentru ca, la momentul respectiv, presa din Romania nu era foarte activa, in special televiziunea. Apoi, cu trecerea timpului, isprava cascadorului Lae Dreghici a ramas intr-un nedrept semianonimat.

Recent, filmul de mai jos, postat pe YouTube, a atras din nou atentia, iar media electronica din tara a redescoperit teribila cascadorie. Teribila atat prin idee in sine, cat si prin desfasurare. La volanul unei Dacia 1300, Lae Dreghici, avandu-l alaturi pe Mircea Buta, trebuia sa ruleze in line dreapta, sa urce in mare viteza pe o rampa si sa zboare pur si simplu peste doua tiruri puse de-a lungul soselei.

Numai ca masina a rulat cu o viteza mult prea mare (se pare ca avea 150 km/ora, in loc de 110 km/ora), iar incredibilul s-a produs: zborul a fost mult prea lung – cu circa 25 de metri in plus. A urmat o aterizare dura, cu mult dupa spatiul special amenajat in acest scop. Din fericire, cei doi cascadori au iesit din masina vii si nevatamati, pe propriile picioare. Iar curajul lor va uimi, cu siguranta, mult timp si de acum incolo!

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!