Pirelli a anuntat culorile pneurilor din F1
19.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Compania italiana Pirelli, aflata in fata primului sezon ca furnizor oficial de pneuri in Formula 1 dupa o pauza de 20 de ani, a prezentat oficial culorile care vor fi folosite in acest an pentru a diferentia cele sase tipuri diferite de anvelope puse la dispozitia echipelor de Formula 1.

Pentru ca cele sase tipuri de anvelope sa poata fi diferentiate cu usurinta, fiecare va fi marcat cu o culoare distincta, care se va regasi atat pe logo-ul Pirelli, cat si pe logo-ul Pzero, inscriptionat pe flancul pneurilor. Conform regulamentului, fiecare echipa are voie sa foloseasca doar doua compozitii pe parcursul unei curse –  compozitia dura (hard), pneurile principale, si cele cu compozitie moale (soft), alternativa pentru primele trei curse ale anului. In plus, in functie de conditiile meteorologice, se pot folosi pneuri intermediare sau de ploaie.

Fiecare culoare reflecta personalitatea unica a fiecarui tip de anvelope si, in acelasi timp, permite spectatorilor si telespectatorilor sa recunoasca instantaneu ce tip de anvelope foloseste fiecare pilot in parte. Cele sase culori sunt:
Ploaie – portocaliu
Intermediare – albastru deschis
Supersoft – rosu
Soft – galben
Medium – alb
Hard – argintiu

Pe ploaie se folosesc anvelope intermediare sau de ploaie, in functie de cantitatea de apa de pe circuit. Pneurile supersoft sunt mai rapide, dar nu rezista foarte mult. Versiunea soft rezista putin mai mult, dar si acest tip de anvelope a fost creat special pentru ca monoposturile sa atinga o viteza mai mare. Anvelopele de compozitie medium ofera un compromis bun intre viteza si durabilitate, iar anvelope dure sunt cele mai rezistente dintre toate. Modul in care echipele vor sti sa exploateze caracteristicile diferite ale acestor tipuri de pneuri in strategia lor de cursa va aduce, cu siguranta, un plus de culoare in acest sezon din Formula 1.

Pneurile de  compozitie dura (hard) vor fi pneurile principale, iar cele cu compozitie moale (soft) vor fi alternativa pentru primele trei curse ale anului – Australia, Malaezia si China – ceea ce inseamna ca primele culori care vor fi vazute la Melbourne (circuitul Albert Park, pe 27 martie) sunt argintiu si galben.

Distribuie acest articol!