Porsche Cajun va fi mai sportiv decat Audi Q5
22.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a anuntat oficial ca viitorul “baby Touareg” va fi produs la fabrica din Leipzig. Cunoscut deocamdata sub denumirea de Porsche Cajun, noul SUV va fi dezvoltat pe platforma tehnica folosita la Audi Q5 si urmeaza sa-si faca aparitia anul viitor sau cel tarziu in 2013.

Spre deosebire de Q5, Cajun va avea un spirit sportiv mult mai accentuat. Diferenta va fi evidentiata in primul rand de faptul ca Porsche va lansa Cajun in versiunea cu 3 usi, urmand ca o decizie in privinta versiunii cu 5 usi sa fie luata ulterior.

Cajun se va diferentia de Q5 si ca aspect, prin profilul de coupe, alura mai joasa, ampatamentul mai scurt si, in general, aerul mai sportiv. Va oferi spatiu pentru 4 persoane si va folosi aceeasi tehnologie cu Audi in ceea ce priveste transmisia. In schimb, partea de legatura cu solul, franele si sistemele de control dinamic vor fi dezvoltate de Porsche.

In privinta motorizarilor, se vorbeste de patru versiuni turbo pentru momentul lansarii: benzina de 2,0 litri (240 CP) si 3,0 litri V6 (290 CP), respectiv diesel de 2,0 litri (190 CP) si 3,0 litri V6 (265 CP). Ulterior, gama va fi completata cu un hibrid.

Distribuie acest articol!