Primele concepte Giugiaro din noua era Volkswagen
03.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Celebra casa de design Italdesign Giugiaro a prezentat la Geneva primele creatii de cand a fost preluata de cel mai mare grup auto din Europa, Volkswagen. Bineinteles, cele doua prototipuri poarta sigla noului proprietar.

VW GO! este un MPV electric cu acelasi ampatament ca Passat, dar cu profil de hatchback. Impresioneaza prin spatiul oferit la interior, chiar daca nu masoara mai mult de 4 metri lungime. Echipat cu sistemul Blue-e-motion, are o autonomie de 240 km si este conceput pentru utilizarea cu preponderenta in mediul urban.

Al doilea concept, denumit Tex, este un coupe cu propulsie hibrid plug-in, denumita Twin Drive. Este o combinatie intre un motor de 1,4 litri turbo si unul electric de 85 kW. Tex poate rula pana la 35 km folosind exclusiv propulsia electrica. Cat despre aspectul prototipului, presedintele Fabrizio Giugiaro marturiseste: “Am desenat acest concept ca pe un viitor model sportiv Volkswagen, insa am pastrat impresia de masina familiala, cu care se identifica toate modelele produse la Wolfsburg".

Distribuie acest articol!