Renault R-Space - monovolumul viitorului
02.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Alaturi de Captur, a doua mare noutate prezentata de Renault la Geneva 2011 este conceptul R-Space. Face parte din seria de concepte inaugurata cu Dezir si care ar urma sa fie completata, in viitorul apropiat, cu inca trei studii stilistice.

R-Space prefigureaza viitoarea generatie de monovolume Renault si aduce o abordare noua, in care eleganta este combinata cu sportivitatea. Ramane de vazut cat din aceasta abordare spectaculoasa se va regasi la viitoarele modele de serie. De pilda, este greu de crezut ca multitudinea de cuburi care formeaza locul de joca din spatele masinii se va regasi la un model de serie, chiar si intr-o forma simplificata! Totusi, mesajul celor de la Renault este clar: interiorul unui monovolum trebuie sa fie versatil si prietenos, inclusiv (sau mai ales) cu cei mai mici pasageri.

Renault R-Space Concept dispune de un motor in 3 cilindri cu injectie directa, de doar 900 cmc. Asociat cu o cutie de viteze auomata EDC cu dublu ambreiaj si sistem Stop and Start, are performante comparabile cu un motor de 1,6 litri si 110 CP. Consuma in medie 3,7 litri/100 km si emite doar 95 g CO2/km.

Distribuie acest articol!