Renault Sport - un nou brand?
21.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Renault ia in considerare posibilitatea de a-si transforma filiala sportiva intr-o marca separata, sub care sa-si comercializeze, pe viitor, modelele sport. Conform presei franceze, debutul oficial al marcii “de sine statatoare” Renault Sport ar urma sa se produca prin aparitia unui noi roadster, derivat din conceptul DeZir.

Aceste zvonuri confirma importanta deosebita pe care o are conceptul DeZir in revitalizarea marcii franceze, din punct de vedere stilistic. Conform celor de la Autocar, viitorul roadster Renault nu va fi derivat dintr-un model existent deja in gama, ci va fi un concept nou, inedit pentru Renault.

In alta ordine de idei, presa auto speculeaza si pe tema revenirii unui model de legenda, Renault 5. Cei care sustin ideea argumenteaza cu alte nume glorioase din trecut, care au revenit in forta – MINI, FIAT 500, Alfa Romeo Giulietta, Citroen DS. Autocar si Inside Line News sustin ca legendarul R5 ar putea reveni intr-o interpretare moderna, pe care cei de la Autocar si-o imagineaza in schita alaturata. Pentru Renault, revitalizarea lui R5 ar fi un nou pas important pe partea sportiva, dupa ce de curand a readus la viata numele Gordini.

Foto: Renault, Autocar

Distribuie acest articol!