Scandal jenant la Renault
11.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Renault traverseaza o perioada foarte ciudata, marcata de un scandal care, cel putin la inceput, parea sa fie un caz tipic de spionaj industrial. Totul a inceput brusc, cu demiterea a trei directori, acuzati ca ar fi vandut informatii secrete, referitoare la tehologii de ultima ora dezvoltate de Renault. Se banuia ca beneficiarul presupusei scurgeri de informatii ar fi un constructor chinez si ca informatiile divulgate de inaltii responsabili sunt legate de propulsia electrica.

Cei trei directori de la Renault si-au sustinut in permanenta nevinovatia, insa decizia demiterii lor parea definitiva si irevocabila. Dar iata ca, acum, scandalul pare sa ia o noua intorsatura, care nu face decat sa puna constructorul francez intr-o situatie de-a dreptul jenanta.

Conform unor informatii aparute in presa, Renault ii va exonera de sanctiuni pe cei trei directori. Pana la urma, presupusul scandal de spionaj de la Renault pare sa fi fost mai degraba un caz de manipulare interna, cu scopul de frauda si pentru a-i face pe cei din conducerea companiei sa creada ca au fost divulgate informatii foarte importante din interior.

Pentru toata aceasta situatie ciudata, cineva va trebui sa plateasca. In presa este vehiculat numele lui Patrick Pelata (foto), al doilea om ca importanta la Renault. Pelata pare sa fie cel sacrificat, in incercarea de a-l proteja pe directorul general si seful Aliantei Renault – Nissan, Carlos Ghosn. Va fi interesant de vazut cum se va sfarsi tot scandalul si daca autoritatile franceze vor reusi sa faca lumina in acest caz dubios.

Distribuie acest articol!