Chevrolet Volt si Nissan Leaf, fara probleme de siguranta
27.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Doua dintre cele mai in voga automobile cu propulsie alternativa, Chevrolet Volt si Nissan Leaf, stau foarte bine si la capitolul securitate. O demonstreaza crash-testele la care au fost supuse recent de americanii de la IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), autoritatea similara Euro NCAP-ului de pe batranul continent.

Hibridul cu autonomie extinsa realizat de GM si compacta electrica a niponilor au trecut fara probleme testele la care au fost supuse si au primit calificative maxime pentru socurile fata, spate si laterale. Rezultatele demonstreaza ca cei doi constructori au reusit sa integreze motoarele electrice si bateriile fara sa faca rabat in privinta securitatii.

Apropo de comportamentul acestor automobile in caz de accident, trebuie stiut ca ele au nevoie de un “tratament” aparte, mai ales in privinta bateriilor. De altfel, in Statele Unite unii pompieri au avut parte deja de antrenamente speciale, pentru situatii de urgenta in care ar putea fi implicate modele Chevrolet Volt.

Distribuie acest articol!