Citroen DS5 - lux in stil frantuzesc
19.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Citroen a dezvoltat o noua linie, alaturi de cea principala: linia DS. Compusa in prezent din Citroen DS3 si DS4, linia DS se adreseaza celor care isi doresc un automobil premium. Citroen DS5, ce urmeaza a fi lansat spre sfarsitul lui 2011, este o noua faza a dezvoltarii liniei DS.

Citroen DS5 se caracterizeaza printr-o arhitectura complet noua ce depaseste compromisurile traditionale pentru a combina placerea la volan si confortul pasagerilor. DS5 este echipat cu cele mai inovatoare tehnologii Citroen, incluzand sistemul de control inteligent al tractiunii, un sistem video de avertizare la schimbarea involuntara a benzii de rulare si un sistem automat de schimbare a intensitatii farurilor in functie de trafic.

Modelul DS5 va fi primul vehicul Citroen dotat cu tehnologia Hybrid4 diesel, ce ofera performante (200 CP si tractiune integrala) si senzatii noi la volan (putere electrica in oras, acceleratie suplimentara) cu emisii de CO2 de doar 99g/km.

Caroseria deosebita te duce cu gandul la un model Gran Turismo, in timp ce bordul inspirat de cabina avioanelor transpune pasagerii intr-o alta dimensiune, unde traiesc propria experienta. Concentrat asupra soferului, postul de comanda imbina scaunele de coupe si designul Gran Turismo, exprimat printr-un volan vertical cu centru mare, o podea ridicata si o consola centrala in care se gaseste schimbatorul de viteze aflat in continuarea naturala a bratului soferului.

Lina DS, compusa din DS3, DS4 si DS5, va fi produsa in uzinele din Franta si comercializata in toata Europa. Fiind o marca internationala, Citroen va comercializa noua linie premium la nivel international, inclusiv in China, incepand cu 2012.

Distribuie acest articol!