Iata noul Audi Q3
13.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Audi a dat publicitatii primele imagini si informatii cu noul sau SUV compact, Q3, care va fi lansat in curand, la Shanghai Auto Show. Cel mai mic SUV din gama Audi si al treilea dupa Q7 si Q5, foloseste platforma Volkswagen Tiguan si va fi un concurent direct pentru BMW X1.

Q3 masoara 4,39 m lungime, 1,83 m latime si 1,60 m inaltime, fiind cu 24 cm mai scurt, cu 5 cm mai ingust si cu 5,3 cm mai scund decat Q5. In privinta designului, nicio surpriza: asa cum era de asteptat, versiunea de serie este foarte apropiata de conceptul Cross Coupe Quattro, prezentat in 2007, tot la Shanghai.

La interior se regasesc dotarile si finisajele premium, tipice pentru Audi. Retine atentia diplay-ul multimedia amplasat pe bord, in pozitie centrala, culisabil (“pop up”). Printre dotarile speciale se numara pachetul de lumini cu LED, pavilionul din sticla panoramic, scaunele sport, noul volan in stil Q cu trei spite, etc. Portbagajul ofera un volum de 460 litri, expandabil pana la 1.365 litri.

La momentul lansarii, Q3 va fi oferit cu motoare TFSI de 170 sau 211 CP si TDI de 140 sau 177 CP. Toate motoarele sunt in 4 cilindri, de 2,0 litri. Motoarele TFSI si versiunea TDI mai puternica sunt oferite cu sistem quattro. Motoarele TDI de 140 CP si TFSI de 170 CP vor fi dotate standard cu transmisie manuala in 6 trepte, iar celelalte vor beneficia de cea cu dublu ambreiaj S tronic, in 7 trepte.

Asamblat la uzina SEAT de la Martorell, Spania, Audi Q3 va fi disponibil pe piata europeana incepand in aceasta vara. Pretul de plecare pentru Germania va fi de 29.900 euro. Audi nu a confirmat inca eventuala disponibilitate a aestui model si pe piata nord-americana.

Distribuie acest articol!