MINI Countryman, la primele victorii
10.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

La numai cateva zile dupa ce MINI Countryman inregistra prima victorie intr-un raliu pe macadam, noul model isi adjudeca prima pozitie si intr-o etapa a Campionatului Mondial FIA Cross Country. La capatul celor cinci zile cat a durat Abu Dhabi Desert Challenge, competitie desfasurata in perioada 3-7 aprilie, echipa privata Monster Energy X-raid a sarbatorit obtinerea unui succes istoric. La mai putin de trei luni dupa debutul in editia 2011 a Raliului Dakar, modelul MINI All4 Racing a inregistrat prima sa victorie.

Echipajul format din francezii Stephane Peterhansel si Jean-Paul Cottret a reusit sa se impuna, fiind urmati de coechipierii Leonid Novitskiy (Rusia) si Andreas Schulz (Germania), aflati la comenzile unui BMW X3CC. Pilotul din Rusia nu numai ca a reusit sa acumuleze puncte importante in Cupa Mondiala FIA Cross Country, dar a preluat si conducerea in clasamentul pilotilor din Cupa Mondiala.

Cele doua echipaje X-raid au controlat cursa la Abu Dhabi si s-au luptat intre ele pentru obtinerea victoriei in ierarhia generala. Peterhansel a reusit sa se impuna in trei dintre cele cinci probe speciale programate si in cele din urma l-a invins pe Novitskiy cu un avans de 15 minute si 16 secunde. Rusul si navigatorul sau german au reusit sa faca fata ritmului impus de Peterhansel si Cottret. Novitskiy a castigat etapa a treia si a fost lider al clasamentului general pentru o zi.

MINI All4 Racing a fost dezvoltat de echipa Monster Energy X-raid pentru Raliul Dakar in doar 90 de zile. In Argentina si Chile, masina a devenit imediat una dintre favoritele publicului. Urmatoarea aparitie pentru MINI All4 Racing va fi in estul Europei, in Silk Way Rally. Echipajele vor porni din capitala Rusiei, Moscova, si vor avea ca punct terminus Soci, orasul care va gazdui Jocurile Olimpice de iarna din 2014.

Distribuie acest articol!