Suzuki Kizashi, convertit in hibrid
26.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

La prima vedere, acesta este sedanul Kisashi, cel mai nou model din gama Suzuki. De fapt, se numeste EcoCharge Concept, iar principala diferenta fata de un Kizashi normal este propulsia hibrida.

Aceasta versiune concept a fost expusa in premiera mondiala la editia din acest an a Salonului de la New York. Desi prototipul pare foarte apropiat de un model de serie, Suzuki nu a facut nicio precizare privind posibila data de la care un astfel de automobil ar putea fi comercializat.

Solutia tehnica adoptata la acest hibrid este de a combina un motor pe benzina de 2,0 litri si 144 CP cu unul electric, de 20 CP. Rezultatul: in conditiile in care ofera performante sensibil egale cu cele ale unui Kizashi normal, EcoCharge are consumul si emisiile de CO2 reduse cu 25%.

Motorul electric nu face decat sa asiste blocul termic la accelerari, insa niciodata nu functioneaza de unul singur. Bateriile litiu-ion sunt incarcate cu energia recuperata in timpul franarilor. Intreg sistemul este completat cu o cutie de viteze automata in 6 trepte si un sistem Stop & Start.

Distribuie acest articol!