Volvo Universe - viitoarea nava amiral
21.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul “universal” prezentat de Volvo, zilele acestea, la Salonul de la Shanghai, este cel mai mare, dupa aparitia lui S90. Se pare ca prototipul Volvo Universe prefigureaza un viitor model de serie destinat clientilor bogati din China. Disponibilitatea acestei limuzine de mari dimensiuni pentru piata europeana sta, pentru moment, sub semnul intrebarii.

Lansarea conceptului in China nu este deloc intamplatoare, avand in vedere ca imensa piata asiatica este, de cativa ani, un adevarat El Dorado pentru toti constructorii de automobile, inclusiv in privinta limuzinelor mari. In plus, proprietarii companiei Volvo sunt, din 2009, chinezii de la Geely (Zhejiang Geely Holding Group).\"\"Conceptul Universe este considerabil diferit de actualul stil al modelelor Volvo. Impune prin dimensiuni si prin capota enorma, cu grila rectangulara. Lucru firesc pentru un model care se vrea nava amiral in gama Volvo. Portierele spate au balamale posterioare, deschiderea fiind in stilul Rolls-Royce.

In timpul conferintei de presa de la Shanghai, presedintele Stefan Jacoby a anuntat ca Volvo are in faza de dezvoltare viitoarea platforma SPA (Scalable Platform Architecture). Versiunea de serie a acestei limuzine, asteptata peste cativa ani, va fi primul model care va beneficia de noua platforma tehnica. Ulterior, aceasta va fi utilizata la toate modelele Volvo de dimensiuni compacte si mari.\"\"

Distribuie acest articol!