Acesta este cel mai puternic Duster
19.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Renault si-a anuntat prezenta la editia din acest an a celebrei curse de viteza Pikes Peak, cu un Duster intr-o versiune supradopata. Este a doua prezenta a SUV-ului de la Dacia intr-o competitie auto de inalt nivel, de cand marca romaneasca se afla sub aripa Renault. Prima a fost, reamintim, in cadrul a doua sezoane consecutive din Trofeul Andros, un campionat de viteza pe gheata, organizat in Franta.

Imaginile alaturate au fost difuzate chiar de catre Jean Philippe Dayraut, pilotul care va incerca sa faca o figura cat mai frumoasa cu Duster, la Pikes Peak 2011. Cursa este programata pe 26 iunie, iar primele teste vor avea loc pe 5 iunie.

Desigur ca exemplarul pregatit pentru concursul de viteza pe traseu montan nu are nimic in comun cu un Duster de serie, exceptand numele si, pana la un punct, aspectul exterior. Imaginile ne prezinta un Duster cu totul special, fotografiat in timpul laboriosului proces de preparare. Retin in mod special atentia elementele aerodinamice supradimensionate, tipice pentru cursele de viteza.

Motorul este amplasat in pozitie centrala si a fost realizat de cei de la Renault Sport Technologies. Puterea sa, estimata la circa 850 CP, face ca acest exemplar sa fie, de departe, cel mai puternic Duster de pana acum.

Distribuie acest articol!